Leon Tsoukernik

Rozhovor s majitelem a manažerem KING´S Casina Leonem Tsoukenikem o historii rozvadovského Casina, o jeho začátcích a dlouhé cestě k metě nejluxusnějšího a největšího Casina v Evropě. Úvodem je třeba podotknout, že rozhovor se nerodil lehce, neboť pan Tsoukernik není jen úspěšným byznysmenem, ale i výborným hráčem pokeru. A po jeho návratu z jednoho tripu za pokerem do Německa jsme se ho zeptali na několik otázek..

Pane Tsoukerniku, jste majitelem nejúspěšnějšího casina v České republice, jak to všechno začalo a proč právě casino na Rozvadově?

Casino na Rozvadově jsem postavil absolutně náhodou,  protože jsem tady měl nějaké známé, kteří tu měli jiný business a ti mi ukázali zajímavý pozemek, takže jsem jej koupil. Potom se o tento pozemek strhl obrovský zájem ze strany majitelů různých casin. Rozhodl jsem se, že casino tady postavím sám. Postavil jsem jej během roku 2002 – 2003, a od té doby už deset let úspěšně fungujeme.

 

Při otevření pokerroomu jste často bojoval s vysokými overlay. Přemýšlel jste v této době zavřít pokerroom právě kvůli těmto častým doplatkům?

V žádném případě jsem nepřemýšlel zavřít pokerroom. A ani v žádném případě jsem nepřemýšlel o tom, že bychom nějak šetřili, naopak, když byl overlay, tak o to větší turnaj jsme nabízeli a o to většímu riziku jsme se stavěli!Takže pokud přišla taková situace, že jsme udělali turnaj na kterém jsme prodělali třeba 5.000 €, tak jsem řekl, udělejme to tak, ať to vypadá, že můžeme prodělat klidně i 10.000 €,  a víc a víc a víc… stavět firmu do většího rizika, čím dál více….. a pak lidi začali jezdit.

 

Z vašeho pohledu, díky čemu je King´s Casino tak úspěšné?

Myslím si, že pro hráče děláme všechno. Že to, co děláme v King´s je americký standard . Na rozdíl od většiny evropských casin, to u nás skutečně vypadá jako malé casino někde v Americe, např. stará casina v Down Town v Las Vegas, která známe z filmů. Naše casino je úspěšné, vedené americkým stylem a já sám jsem hráč a proto přesně vím, co hráči chtějí. Manažeři jiných casin velmi často nejsou hráči, nebo jsou třeba jen drobní hráči a proto nemají takový soucit a nemají o tom takový  přehled. Možná i proto King´s  je úspěšné.

 

Hrajete sám poker, hrál jste i v TV produkci German High Roller se známými pokerovými špičkami z německy mluvící scény, kdy jste se rozhodl pro tuto vášeň?

Poker hraji přes 20 let. Začínal jsem ho hrát, řekněme, v roce 1993 v New Yorku. Hrávali jsme vždy s přáteli, objednali si dobré indické nebo čínské jídlo a zasedli za dva pokerové stoly. Mezi nás chodili i manažeři z různých kanceláří. Sešli jsme se vždy ve čtvrtek a hrávali jsme Omahu, Lo-High Chicago a  Seven Card Stud poker. Holdem se tenkrát tolik nehrál. Poté jsem otevřel casino a hned od začátku, už před těmi deseti lety, tu byly tři pokerové stoly, na kterých se hrála jen cash game, a to velmi vysoká. Turnaje jsme tehdy ještě nedělali. Ty jsme začali dělat až kolem roku 2006, po třech letech od otevření casina. Některé již tehdy byly velmi úspěšné, některé méně. Potkali jsme se i s partnery, kteří turnaje v King´s organizovali, ale jednání bylo velmi složité, tak jsme ve finále celou tu agendu převzali a děláme to sami, snažíme se…(smích)

 

A jak vidíte váš pokerroom za pět let?

Je to velmi těžké předvídat, myslím si, že tímto trendem, který u nás v casinu je, se snažíme nestát stále na místě. Zkusili jsme to, každou sobotu turnaj s garancí 50.000 € a opakováním jsme byli stále na stejném bodě. A asi dva roky zpět jsme si řekli: s tímto už končíme a budeme se snažit stále víc a víc vymýšlet.  Od  té doby jsou v podstatě stále zajímavější a zajímavější akce. Vůbec se nebojíme rizika…. To je jako kdyby jste jeli na velkém kole a narazili jste na malý kamínek, kamínkem myšleno overlay. Když máte malé kolečko, kamínek pro vás může být velký problém, ale s velkým kolem to přejedete a ani si nevšimnete, že nějaký kamínek na cestě byl.

 

Co říci závěrem? Jak jste se v rozhovoru dozvěděli, díky zkušenostem pana Tsoukernika se vždy v King´s dívají na spokojenost hráče. A to jsem zažil na vlastní kůži. Od vstupu do Casina od usměvavé recepční, po solidní, ale přitom diskrétní servis obsluhy baru, až po skvělé jídlo uvařené profesionály a podané Vám číšníkem s úctou k hostu. 

« Zpět